Η DEBBER ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ GM ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΑΦΗΣ 900+
Η General Motors, κατασκευαστής των, Buick, Cadilac, Chevrolet, GMC, Holden, Isuzu, Opel, Vauxhall, ενέκρινε παγκόσμια έγκριση για το υδατοδιαλυτό σύστημα βαφής της DEBEER 900+



Η επφάνεια βαμμένης πισίνας έχει φουσκώσει
ΑΙΤΙΑ: Κακή προετοιμασία επιφάνειας, δεν προηγήθηκε τρίψιμο. Υπάρχει συσσωρευμένη υγρασία. Η επιφάνεια είχε ρωγμές ή τρύπες που προηγουμένως δεν στοκαρίστηκαν. Η εφαρμογή του χρώματος δεν έγινε στις προτεινόμενες συνθήκες θερμοκρασίας. Δεν τηρήθηκαν οι οδηγίες εφαρμογής και η πισίνα γεμίσθηκε πριν περάσει το χρονικό διάστημα της μιας εβδομάδας που απαιτείται για τη δημιουργία ανθεκτικού φιλμ.

ΛΥΣΗ: Τρίβετε και καθαρίζετε την επιφάνεια από το φουσκωμένο χρώμα, στοκάρετε αν χρειάζεται και στη συνέχεια, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του προϊόντος, εφαρμόζετε το ειδικο χρωμα για βαφή πισίνας.



Η βαμμένη επιφάνεια παρουσιάζει σημάδια από ρολό ή πινέλο
ΑΙΤΙΑ Το χρώμα είναι κακής ποιότητας ή χαμηλής καλυπτικότητας. Χρήση ακατάλληλων εργαλείων βαφής. Λανθασμένη τεχνική χρήσης ρολού ή πινέλου. Επαναβαφή της επιφάνειας τοπικά όσο αυτή είναι ακόμη νωπή.

ΛΥΣΗ: Αν το πρόβλημα είναι έντονο απαιτείται τρίψιμο της επιφάνειας, αστάρωμα και βάψιμο με πλαστικό χρώμα. Ο. Όταν το πρόβλημα είναι μικρότερης έκτασης η επαναβαφή αρκεί.



Η βαμμένη επιφάνεια έχει "φουσκώσει"
ΑΙΤΙΑ: Υπάρχει εσωτερική υγρασία*. Το βάψιμο της επιφάνειας έγινε όταν αυτή ήταν νωπή. Βαφή σε υψηλές θερμοκρασίες, >35°C Εφαρμογή του προϊόντος σε πολύ παχύ στρώμα.

ΛΥΣΗ: Τρίβετε την επιφάνεια στα σημεία που έχουν δημιουργηθεί τα "φουσκώματα" και στοκάρετε με ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΣΤΟΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ. Ασταρώνετε με αστάρι και βάφετε με πλαστικό χρωμα κατά προτίμησηση τους πιο ζεστούς μήνες όπου η υγρασία ελαχιστοποιείται.
*Είναι πολύ σημαντικό να βρούμε την αιτία της υγρασίας πριν κάνουμε οτιδήποτε άλλο



Εμφάνιση υγρασίας και μούχλας (μαύρες, γκρι-καφέ κηλίδες)
ΑΙΤΙΑ: Ζεστές και υγρές συνθήκες με ανεπαρκή αερισμό και φως. Ατελής προετοιμασία της επιφάνειας. Ιδιαίτερα λερωμένες επιφάνειες που αποτελούν τροφή για την ανάπτυξη μυκήτων και άλλων μικροοργανισμών.

ΛΥΣΗ: Αφαιρείτε τη μούχλα με διάλυμα λευκαντικού (ένα μέρος) και νερού (τρία μέρη). Ξεπλένετε με άφθονο νερό και στη συνέχεια ασταρώνετε και βάφετε την επιφανιασ σας.



Η βαμμένη επιφάνεια δεν έχει την ίδια απόχρωση σε όλα τα σημεία της κατά μήκος της επιφάνειάς της
ΑΙΤΙΑ: Υπερβολική αραίωση Η διασπορά των χρωστικών που περιέχει η απόχρωση δεν έχει ολοκληρωθεί, λόγω περιορισμένου χρόνου ανάδευσης στη μηχανή (όταν δεν είναι έτοιμη απόχρωση και προέρχεται από το σύστημα ανάδευσης) Δεν έχει προηγηθεί σωστό αστάρωμα. Η επιφάνεια σε κάποια σημεία της είναι περισσότερο πορώδης.

ΛΥΣΗ: Βάφετε την επιφάνεια ένα χέρι ακόμη, με ΠΛΑΣΤΙΚΟ χρώμα δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην αραίωση και στην πλήρη ομογενοποίηση των χρωστικών.